csrf
Noordkopvoorelkaar logo
Noordkopvoorelkaar

De Belbus vraag vrijwillig chauffeurs

Al meer dan 10 jaar kunnen inwoners van Hollands Kroon die geen zelfstandig vervoer hebben een beroep doen op de Belbus Noordkop. Met 10 voertuigen en meer dan tachtig vrijwillig-chauffeurs verzorgt de Belbus het vervoer van deur tot deur, ook voor rolstoelgebruikers. Het aantal leden is inmiddels gegroeid tot 1600. Een eind aan die groei is nog niet in zicht. Geleidelijk aan wordt het plannen van de aangevraagde ritten een steeds grotere puzzel, omdat het aantal chauffeurs niet in dit tempo meegroeit. Daarom een oproep: vind je het leuk om zo nu en dan in één van onze auto’s te rijden en een inwoner met een vervoersvraag blij te maken, meld je dan aan. Je kunt al mee doen voor een dagdeel per week (vroeg 06.00 – 12.00, middag 12.00 – 18.00 of avond 18.00 – 24.00).

Lees meer

structureel

Hollands Kroon

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Al meer dan 10 jaar kunnen inwoners van Hollands Kroon die geen zelfstandig vervoer hebben een beroep doen op de Belbus Noordkop. Met 10 voertuigen en meer dan tachtig vrijwillig-chauffeurs verzorgt de Belbus het vervoer van deur tot deur, ook voor rolstoelgebruikers. Het aantal leden is inmiddels gegroeid tot 1600. Een eind aan die groei is nog niet in zicht. Geleidelijk aan wordt het plannen van de aangevraagde ritten een steeds grotere puzzel, omdat het aantal chauffeurs niet in dit tempo meegroeit.
Daarom een oproep: vind je het leuk om zo nu en dan in één van onze auto’s te rijden en een inwoner met een vervoersvraag blij te maken, meld je dan aan. Je kunt al mee doen voor een dagdeel per week (vroeg 06.00 – 12.00, middag 12.00 – 18.00 of avond 18.00 – 24.00).

Praktische informatie

Locatie

Hollands Kroon

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Hollands Kroon, Den Helder, Schagen

Zet jouw vrijwilliger in het zonnetje!

Wonen Plus Welzijn

🌟 Ken of ben jij iemand die door een fantastische vrijwilliger is geholpen? Laat ons weten waarom je zo dankbaar bent.🌟 Bij Noordkopvoorelkaar geloven wij in de kracht van samenwerking en het delen van positieve ervaringen. Dus, als jij óf iemand kent óf iemand bent die is geholpen door een geweldige vrijwilliger, vertel ons dan jouw verhaal! Of het nu gaat om een vriendelijke buur die altijd klaarstaat, een mentor die je door moeilijke tijden heeft geleid, of een vrijwilligersorganisatie die jouw leven heeft veranderd - we willen het weten! 💬 Heel graag willen wij het succesverhaal gebruiken voor op onze socials en op ons platform, en een foto zou natuurlijk heel leuk zijn.🤝🌟 Samen kunnen we laten zien hoe vrijwilligerswerk levens verandert en gemeenschappen versterkt! 💪✨

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Hollands Kroon

VOA gezocht in Hollands Kroon incl opleiding

Wonen Plus Welzijn

Vrijwillig Onafhankelijk adviseur in Hollands Kroon, start opleiding 23 april as. Wilt u anderen uit uw gemeente kortdurend kunnen ondersteunen bij vragen over wonen, welzijn, zorg en regelgeving? Bent u goed in adviseren en verbinden? Wilt u maatschappelijk betrokken bezig zijn? Dan bent u onze nieuwe Vrijwillig Onafhankelijke Adviseur (VOA)! Een belangrijke vrijwilligersfunctie binnen Wonen Plus Welzijn voor mensen die uw hulp kunnen gebruiken en zullen waarderen. Afspraken vinden plaats in overleg en zijn zo goed in te plannen op momenten waarop u tijd heeft. De functie Een VOA gaat persoonlijk in gesprek met mensen met een hulpvraag en luistert naar hun verhaal. Gezamenlijk wordt de hulpvraag verhelderd en bekeken wat de best passende oplossing kan zijn voor de situatie. Een VOA draagt mogelijkheden aan, wijst de weg, ondersteunt en helpt kortdurend. Bijvoorbeeld bij vragen op over wonen, welzijn, zorg en inkomen. Opleiding Op dinsdag 23 april, 14 mei, 28 mei en 4 juni heeft Wonen Plus Welzijn de VOA opleiding. Een deel van de opleiding wordt verzorgd door Hogeschool Stenden. Er zijn geen kosten aan de opleiding verbonden. Wij zoeken deskundige vrijwilligers voor onze gemeente. Heeft u interesse, reageer dan snel? Dan nodig ik u graag uit voor een kennismakingsgesprek. Aanmelding of meer informatie: Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn Marika.

Structureel
Hollands Kroon, Schagen

Vrijwilligers gezocht besturen rolstoelbussen

stichting Samen Vrienden

De ritjes kunnen daguitstapjes zijn naar bezienswaardigheden of evenementen maar het kan ook gewoon een rondritje zijn. U bestuurt de bus waarin plaats is voor enkele personen en rolstoelen. U krijgt instructie over de mogelijkheden van de bus. Vanzelfsprekend kunt u zelf aangeven wanneer u inzetbaar bent, een halve dag per week zou fijn zijn. Een rijbewijs B is vereist evenals ervaring in het rijden met een personenbus. Affiniteit in de omgang met ouderen en dementerenden is wenselijk. De Stichting Samen Vrienden vraag u uw eigen verantwoording te nemen t.a.v. uw gezondheid. Veiligheid voor alles. Enthousiast? Meldt u dan aan voor een kennismakingsgesprek.

Structureel
Hollands Kroon

Krulset indoen of haar in model fohnen

Monique

Goedemiddag lieve vrijwilligsters, Mijn dementerende moeder van 90 woont nu in wooninstelling Hartzorg in Winkel. Zij is gewend om elke week haar in model te laten brengen door een krulset erin te doen (en later het haar in model te brengen) of het haar te föhnen. Helaas heeft het personeel vaak niet de tijd om haar haar netjes te maken of ze kunnen het niet. Daardoor ziet ze er heel vaak wat onverzorgd uit wat haar haar betreft en wij willen dat écht niet voor haar want ze was altijd een dame....:( We zijn op zoek naar iemand ( kapster?) die vrijwillig 1 x per week haar haar in model wilt brengen. Als u het leuk vindt om daarna nog even te blijven voor een praatje of misschien ander vrijwilligerswerk dan mag dat natuurlijk maar het hoeft niet persé. Het belangrijkste is dat het haar van mijn moeder gedaan kan worden. Ik hoop dat er iemand is die dit voor mijn moeder wilt doen. U mag mij een berichtje sturen als het u wat lijkt. hartelijke groet, Monique

Structureel
Medemblik, Hollands Kroon, Dijk en Waard, Schagen, Koggenland, Opmeer, Hoorn, Drechterland, Enkhuizen, Purmerend

Machinist van Nederlands Stoommachinemuseum

Nederlands Stoommachine Museum Medemblik

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met onze stoommachines willen werken, het bedienen van deze machines worden in de praktijk geleerd. We verwachten dat je een aantal dagen per maand, ook af en toe een weekeind dag de machines gaat bedienen en de mensen uitleg geeft over de werking daarvan en waar zij voor bedoeld waren. Ook zal er af en toe een reparatie moeten worden verricht. Je wordt begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers die jou alles kunnen en willen leren over onze stoommachines

Structureel
Jongeren
Hollands Kroon

Wij zijn op zoek naar VRIJWILLIGERS

Present Hollands Kroon

Present werkt bij al haar projecten nauw samen met organisaties in zorg, welzijn en wonen. Onze vrijwilligers helpen bijvoorbeeld door: - opknappen van tuinen (snoeien & onkruid verwijderen) - schoonmaken en opruimen in woning - helpen bij verhuizingen - schilderen of behangen in een woning - kast of bed in elkaar monteren - grof vuil afvoeren - koken en spelletjes doen met doelgroep - wandelen Vrijwillige hulp via Present is ter aanvulling of ondersteuning van professionele zorg. Present is dus zelf geen hulpverlener. De praktijk leert dat een Present-project voor cliënten van grote waarde is. Een groep vrijwilligers lost uiteraard niet al hun problemen op. Maar er gebeurt wel iets. Ontmoeting, ruime tijd en aandacht. Dat geeft vaak wel een zetje in de goede richting.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Hollands Kroon

Dierenbuddy Kolhorn(De Dierenbescherming)

Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Kolhorn Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Kolhorn zelf of de directe omgeving van Kolhorn komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Amy, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Structureel
Hollands Kroon

Tuinman/vrouw

Jacqueline

Hallo ik ben Jacqueline en ben woonachtig in het mooie Kolhorn. Ik heb in 2021 een hersen bloeding gehad en heb daar afasie en een halfzijdige verlamming aan over gehouden. Ik kan kleine stukjes lopen, maar de rest zit ik in een rolstoel. Ook de communicatie is lastig met mij ik kan maar een paar woorden echt zeggen. Ik heb daarom hulp nodig bij verschillende werkzaamheden in en om huis. Vooral de tuin waar ik zo van hou kan ik bijna niet meer doen en ben daarom op zoek naar een tuinman of vrouw om me te helpen vooral gaat het om het voorjaar en de zomer. Ik heb ondersteuning van Esdege Reigersdaal en de communicatie kan via mijn begeleider lopen vanwege mijn beperkte spraak. Ik ben een positief ingestelde vrouw en zie uit naar jou reactie.

Structureel
Hollands Kroon

Vrijwilligers gezocht

Stichting Bloemencorso Winkel

Elk jaar op de vierde zondag van September rijdt het Bloemencorso Winkel door de straten van ons dorp. Op deze dag is er naast een optocht van praalwagens van alles te beleven in ons dorp waaronder een markt, kermis en een foodstreet. Op deze dag ontvangt het dorp ca. 10.000 bezoekers. Voor de organisatie van dit prachtige evenement zijn we op zoek naar vrijwilligers in allerlei categorieen. Dit kan zijn door het aanbieden van hulp op de dag zelf (verkeersvrijwilliger, kassavrijwillger) maar ook in de weken voorafgaan of zelfs als lid van ons bestuur. Lijkt het jou leuk om ons te komen helpen? Dan horen wij dit heel graag!

24-08-2024 en 5 meer
Schagen, Hollands Kroon

Amnesty Schagen-Hollands Kroon zoekt

Amnesty International Schagen - Hollands Kroon

Amnesty Schagen - Hollands Kroon is een actieve werkgroep die het belangrijk vindt om mensenrechten onder de aandacht te brengen. Mensenrechten worden wereldwijd geschonden en daarvoor springt Amnesty in de bres. De werkgroep is actief in de gemeente Schagen en in de gemeente Hollands Kroon. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers! Er zijn diverse activiteiten waarvoor vrijwilligers nodig zijn. Wil jij je inzetten voor de rechten van de mens? Heb je een paar uurtjes over? Wil jij helpen bij een van deze activiteiten: Internationale Vrouwendag op 8 maart; collecte week in maart als collectant of coordinator; vragen van handtekeningen op petitielijsten bij diverse activiteiten; geven van gastlessen op Basisscholen en Voortgezet Onderwijs; Dag van de Rechten van het Kind op 20 november; Schrijfactie Write for Rights op 10 december. Vanuit de werkgroep wordt je begeleid. Heb je interesse? Neem contact op met Klazien.

Structureel