Vrijwilliger BOR (begeleide omgangsregeling)

Vrijwilliger BOR (begeleide omgangsregeling)

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Den Helder, Hollands Kroon, Schagen
Categorie:
Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
Tip anderen via:

De Mee & de Wering is op zoek naar vrijwilligers die kinderen bij een (v)echtscheiding begeleiden tijdens bezoek aan de ouder. De Begeleide Omgangsregeling (BOR) moet voorkomen dat contact tussen kind en niet-verzorgende ouder blijvend of tijdelijk wordt verbroken.
Als vrijwilliger ben je aanwezig tijdens de omgangsregeling van het kind en de niet verzorgende ouder. De omgangsregeling kan zowel bij de niet verzorgende ouder thuis als op neutraal terrein plaatsvinden. In veel gevallen draag jij zorg voor het vervoer van het kind. In andere gevallen ben je aanwezig tijdens de overdracht van het kind van de verzorgende ouder aan de niet verzorgende ouder en omgekeerd. Bij het op gang brengen van een omgangsregeling kan ook gebruik gemaakt worden van multimedia zoals Skype, Whatsapp en dergelijke. De begeleiding zal maximaal drie uur per omgangsregeling duren en gefaseerd worden afgebouwd.
Wij zoeken vrijwilligers die zich kunnen vinden in de volgende profielschets:
• Je bent minimaal 30 jaar oud en hebt een sterke affiniteit in het werken/ omgaan met kinderen in de leeftijd van 0- 12 jaar. Het is belangrijk dat kinderen zich veilig en plezierig bij je voelen.
• Je vindt makkelijk aansluiting bij hun belevingswereld, kunt kinderen stimuleren en motiveren.
• Je staat stevig in je schoenen en kunt in het krachtenveld van de (scheidings-)emoties van ouders, je neutraliteit en objectiviteit bewaren.
• Je bent als vrijwilliger in staat om te gaan met weerstand van zowel kinderen als volwassenen, ouders aan te spreken op voor kinderen niet verantwoord gedrag en ouders hierin eventueel te begeleiden.
• Je stelt het kind centraal en bent in staat om tijdens de omgangsregeling de veiligheid van het kind te waarborgen.
• Je bent flexibel in je inzet, ook waar nodig in de weekenden .
• Je kunt zelfstandig werken en wanneer dat nodig is beslissingen nemen. Na iedere BOR zal je een klein verslagje maken van het verloop.
• Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen, die geen contra-indicatie is voor de werkzaamheden als BOR vrijwilliger.

Je zult als BOR vrijwilliger een training krijgen.
Naast individuele (begeleidings-)gesprekken met je coördinator zal je eens per 6 weken aanwezig zijn op de vrijwilligersbijeenkomst. Hier zullen casussen en andere BOR gerelateerde zaken worden besproken.
Een auto is een pré, maar geen noodzaak. Je krijgt een vergoeding op basis van openbaar vervoer van € 0,33 per kilometer.
Daarnaast draai je mee in de activiteiten die voor alle vrijwilligers van de Wering worden georganiseerd.

Voor meer informatie neem contact op met Mariska.

  • De vraag van Mariska is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Noordkopvoorelkaar
  • Mariska is eerder via deze website geholpen
Laat Mariska weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Vrijwilliger BOR (begeleide omgangsregeling)" van Mariska.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Noordkopvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo MEE & De Wering
Geplaatst door:
Profielfoto van Mariska
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Mariska
  • De vraag van Mariska is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Noordkopvoorelkaar
  • Mariska is eerder via deze website geholpen