csrf
Noordkopvoorelkaar logo
Noordkopvoorelkaar

Vrijwilliger taalcoach Den Helder

Wil jij een vluchteling helpen met de Nederlandse taal? Ben jij een minimaal een half jaar lang, anderhalf uur per week beschikbaar? VluchtelingenWerk Nederland, locatie Den Helder, is per direct op zoek naar vrijwillige taalcoaches. Vluchtelingen met een verblijfsvergunning volgen verplicht een inburgeringscursus. In deze cursus, gegeven door professionele docenten, leren zij de Nederlandse taal en worden ze wegwijs gemaakt in onze maatschappij. Maar veel vluchtelingen kunnen daarbij wel wat ondersteuning gebruiken. Daarom is VluchtelingenWerk Nederland op zoek naar enthousiaste taalcoaches. Wat je doet als taalcoach: Als taalcoach help je een vluchteling met het vergroten van zijn taalvaardigheid. Wekelijks spreek je anderhalf uur met elkaar af en oefen je de taal door bijvoorbeeld: -gesprekjes te voeren -huiswerk te maken -een (kranten)artikel te lezen -samen tv te kijken -samen op pad te gaan Waar en wanneer je afspreekt bepaal je in onderling overleg. Bijvoorbeeld bij de vluchteling thuis, bij jezelf, of op een neutrale plek als de bibliotheek. Wat we vragen: -je bent minimaal een half jaar lang anderhalf uur per week beschikbaar (in onderling overleg in te delen) en woont in (de omgeving van) Den Helder -je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent thuis in de Nederlandse samenleving -je hebt interesse in de doelgroep en belangstelling voor andere culturen -je bent enthousiast, initiatiefrijk en sociaal vaardig -je bent geduldig en kunt grenzen stellen -je bent in staat de vluchteling te stimuleren en te motiveren -je vindt het leuk om samen activiteiten te ondernemen Wat we bieden: Behalve interessant en zinvol vrijwilligerswerk waarin je kennis maakt met een andere cultuur, bieden we je: -deskundige begeleiding waaronder een training voor taalcoaching -bijeenkomsten met andere taalcoaches Verder doen we ons best iemand te zoeken die zoveel mogelijk bij je past en liefst bij jou in de buurt woont. Informatie en aanmelden: Lijkt het je wat? Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met onze locatie via een bericht of whatsapp.

Lees meer

structureel

Den Helder

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

Wil jij een vluchteling helpen met de Nederlandse taal? Ben jij een minimaal een half jaar lang, anderhalf uur per week beschikbaar? VluchtelingenWerk Nederland, locatie Den Helder, is per direct op zoek naar vrijwillige taalcoaches.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning volgen verplicht een inburgeringscursus. In deze cursus, gegeven door professionele docenten, leren zij de Nederlandse taal en worden ze wegwijs gemaakt in onze maatschappij. Maar veel vluchtelingen kunnen daarbij wel wat ondersteuning gebruiken. Daarom is VluchtelingenWerk Nederland op zoek naar enthousiaste taalcoaches.

Wat je doet als taalcoach:
Als taalcoach help je een vluchteling met het vergroten van zijn taalvaardigheid. Wekelijks spreek je anderhalf uur met elkaar af en oefen je de taal door bijvoorbeeld:
-gesprekjes te voeren
-huiswerk te maken
-een (kranten)artikel te lezen
-samen tv te kijken
-samen op pad te gaan

Waar en wanneer je afspreekt bepaal je in onderling overleg. Bijvoorbeeld bij de vluchteling thuis, bij jezelf, of op een neutrale plek als de bibliotheek.

Wat we vragen:
-je bent minimaal een half jaar lang anderhalf uur per week beschikbaar (in onderling overleg in te delen) en woont in (de omgeving van) Den Helder
-je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent thuis in de Nederlandse samenleving
-je hebt interesse in de doelgroep en belangstelling voor andere culturen
-je bent enthousiast, initiatiefrijk en sociaal vaardig
-je bent geduldig en kunt grenzen stellen
-je bent in staat de vluchteling te stimuleren en te motiveren
-je vindt het leuk om samen activiteiten te ondernemen

Wat we bieden:
Behalve interessant en zinvol vrijwilligerswerk waarin je kennis maakt met een andere cultuur, bieden we je:
-deskundige begeleiding waaronder een training voor taalcoaching
-bijeenkomsten met andere taalcoaches

Verder doen we ons best iemand te zoeken die zoveel mogelijk bij je past en liefst bij jou in de buurt woont.

Informatie en aanmelden:

Lijkt het je wat? Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met onze locatie via een bericht of whatsapp.

Praktische informatie

Locatie

Den Helder

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van VluchtelingenWerk, locatie Alkmaar

Den Helder

(Vrijwilliger) Integratiecoach Den Helder

VluchtelingenWerk, locatie Alkmaar

(Vrijwilliger) Maatschappelijk begeleider Den Helder Wil jij vluchtelingen begeleiden bij het maken van een nieuwe start? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat doet VluchtelingenWerk? VluchtelingenWerk is een onafhankelijke organisatie die de belangen behartigt van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van aankomst tot en met de integratie in onze samenleving. De bescherming die VluchtelingenWerk biedt bestaat uit persoonlijke steun en belangenbehartiging bij toelating, opvang en integratie. Bescherming betekent ook het voorkomen dat iemand wordt teruggestuurd, het bieden van toegang tot de samenleving en de mogelijkheid om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Maatschappelijke begeleiding Wanneer vluchtelingen met een verblijfsstatus zich in de gemeente Den Helder vestigen, is het belangrijk dat zij geholpen worden zo snel mogelijk zelfredzaam te worden. Als maatschappelijk begeleider maak je vluchtelingen wegwijs in hun nieuwe woonplaats. Je helpt hen bij allerlei praktische zaken, zoals de inrichting van hun huis, het regelen van scholen voor kinderen, hulp bij financiële zaken en de post doornemen. Daarnaast help je de vluchteling een sociaal netwerk op te bouwen, vrijwilligerswerk of andere activiteiten te ontplooien en kun je helpen bij de keuze voor een opleiding of het zoeken naar een stage. Wat wij verwachten: • minimale beschikbaarheid van 1 dagdeel per week • open staan voor andere culturen en gebruiken • goede communicatieve en administratieve vaardigheden • een luisterend oor bieden en een vertrouwensband opbouwen • focus op het vergroten van zelfredzaamheid Wat wij bieden: • concreet iets kunnen betekenen voor vluchtelingen in Den Helder • de mogelijkheid jouw eigen tijd in te delen • cursussen en trainingen • reis- en onkostenvergoeding • ondersteuning van andere vrijwilligers en de teamleiders Vragen of interesse? We horen graag van je. Neem contact op met onze locatie!

Structureel
Den Helder

Begeleider huisvesting

VluchtelingenWerk, locatie Alkmaar

Vluchtelingenwerk Den Helder Wil jij vluchtelingen begeleiden bij hun start in de gemeente? Dan zijn we op zoek naar jou! Begeleiding bij huisvesting Als begeleider eerste opvang biedt je praktische en administratieve ondersteuning wanneer vluchtelingen met een verblijfsstatus zich in de gemeente Den Helder vestigen. Je begeleidt vluchtelingen bij het bezichtigen van de woning, het ondertekenen van het huurcontract en inschrijving bij instanties op het gebied van wonen, inkomen, verzekeringen, onderwijs en zorg. Je helpt ook bij praktische zaken zoals de inrichting van het huis en het doornemen van de post. Daarnaast informeer je de vluchteling over de woonomgeving en wat er van hem of haar wordt verwacht. Wat wij verwachten: • Administratieve vaardigheden • Communicatieve en sociale vaardigheden • Verantwoordelijkheidsgevoel • Open staan voor andere culturen en gebruiken • Minimale beschikbaarheid van 1 dagdeel per week Wat wij bieden: • Concreet iets kunnen betekenen voor vluchtelingen in Den Helder • De mogelijkheid jouw eigen tijd in te delen • Cursussen en trainingen • Reis- en onkostenvergoeding • Ondersteuning van de teamleider en andere vrijwilligers Vragen of interesse? We horen graag van je! Je kunt hiervoor contact opnemen via een bericht of whatsapp.

Structureel

Anderen bekeken ook

Den Helder, Schagen, Hollands Kroon

Heel Holland Wipt Tegels!

MEE & De Wering

Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Project
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Hollands Kroon, Den Helder, Schagen

Zet jouw vrijwilliger in het zonnetje!

Wonen Plus Welzijn

🌟 Ken of ben jij iemand die door een fantastische vrijwilliger is geholpen? Laat ons weten waarom je zo dankbaar bent.🌟 Bij Noordkopvoorelkaar geloven wij in de kracht van samenwerking en het delen van positieve ervaringen. Dus, als jij óf iemand kent óf iemand bent die is geholpen door een geweldige vrijwilliger, vertel ons dan jouw verhaal! Of het nu gaat om een vriendelijke buur die altijd klaarstaat, een mentor die je door moeilijke tijden heeft geleid, of een vrijwilligersorganisatie die jouw leven heeft veranderd - we willen het weten! 💬 Heel graag willen wij het succesverhaal gebruiken voor op onze socials en op ons platform, en een foto zou natuurlijk heel leuk zijn.🤝🌟 Samen kunnen we laten zien hoe vrijwilligerswerk levens verandert en gemeenschappen versterkt! 💪✨

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Den Helder

Diverse wandel maatjes gezocht!!

Omring

Voor diverse cliënten in de Golfstroom zijn we opzoek naar een wandel maatje. Voor kleine boodschapjes, een rondje om, een frisse neus en een gezellig gesprek. De meeste bewoners die een maatje zoeken zitten wel in een rolstoel. U moet dus zelf wel fysiek een rolstoel kunnen duwen. Dag en tijd in overleg met u en de bewoner. 1x per week zou fijn zijn. Beschikt u over een klein beetje tijd over, heeft u affiniteit met ouderen en luistert u graag naar de mooie oude verhalen die onze bewoners vertellen, beheerst u goed de Nederlandse taal dan zijn wij zeker opzoek naar u! Wij zijn maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar. Met vriendelijke groeten Desiree en Iris

Structureel
Den Helder

Gezellige vrijwilliger

Vriendenhuis

Het Vriendenhuis Den Helder is een herstel locatie voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het herstel naar terug keer in de maatschappij, gaat met ondersteuning van bewoners door bewoners en naar elkaar toe. Daarnaast is er een gediplomeerde ondersteuner. Voor het Vriendenhuis Den Helder zijn we zoek naar een gezellige vrijwilliger die, een oor en een arm heeft, koffie drinkt af en toe een wandelingetje en het ZIJN. Ben jij de Vrijwilliger die zich hierin kan vinden, neem dan contact met mij op. Joyce Simon, ondersteuner Vriendenhuis Den Helder.

Structureel
Den Helder

Vrijwilligers kringloopwinkel Het Boelhuys

Het Boelhuys

Voor onze niet commercieel kringloopwinkel het Boelhuys zoeken wij diversen vrijwilligers. Te weten winkel medewerkers voor de volgende afdelingen: kleding, huisraad, boeken speelgoed en meubelhal.Transport medewerkers voor het ophalen van huisraad en meubels in Den Helder en Julianadorp. Sorteerders voor binnengekomen huisraad en kleding. De netto opbrengst van het Boelhuys is bestemd voor stichting Present Den Helder.

Structureel
Jongeren
Den Helder, Hollands Kroon

EHBO vrijwilligers gezocht

EHBO Den Helder

Wij zijn een gezellige en professionele EHBO vereniging voor het behalen van je EHBO-diploma. Maar de cursus is niet het enige! Wij bemannen op verschillende evenementen in en rond Den Helder met veel enthousiasme de EHBO-posten. Voor het ondersteunen van evenementen zoeken wij nog vrijwilligers! Heb je geen EHBO diploma dan kan je die bij onze vereniging halen. De kosten hiervoor worden door aanvullende ziektekosten verzekeringen vergoed.

Structureel
Den Helder

Enthousiaste (redding)botenliefhebber

Nationaal Reddingmuseum

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers zoekt voor haar 7 historische reddingboten enthousiaste mensen die het botenteam wil komen versterken. Je pleegt samen met één of twee anderen onderhoud aan de boten en vaart regelmatig mee. Dit kan als schipper of als bemanningslid. Het Nationaal Reddingmuseum verzorgt diverse rondvaarten. In de vakanties is er een dagelijkse rondvaart met de Johan de Witt door de binnenhaven en daarnaast verzorgen we vaartochten vanaf 1 uur tot een hele dag met onze reddingboten. En het museum biedt ook asverstrooiingen aan en daarnaast zijn we bij diverse nautische evenementen te vinden. Ben je enthousiast en heb je interesse? Wij gaan graag met je in gesprek!

Structureel
Den Helder

Vrijwilliger voor uitlaten van de hond

MEE & De Wering

Voor een cliënt zoeken wij een vrijwilliger die af en toe een rondje kan lopen met hond Yucca. Client woont in Lyceumhof, Yucca is alert op het begin maar uiteindelijk lief en rustig. Echter is enige ervaring met honden gewenst om haar gedrag te kunnen lezen. Er is al 1 vrijwilligster die regelmatig met de hond loopt, het zou fijn zijn als er naast haar nog iemand 1 of 2 keer per week de hond kan uitlaten. Als u interesse heeft, hoor ik dat graag!

Structureel