csrf
Noordkopvoorelkaar logo
Noordkopvoorelkaar

Vrijwilliger(s) Eliashuis – Midgard

Vrijwilliger(s) Eliashuis – Midgard Wat ga je doen? Onze bewoners wonen samen in een woongroep. Ter ondersteuning van de woongroep zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om, op regelmatige basis, te komen helpen. Wij zoeken brede ondersteuning. Tijdens het lunch en/of koffie moment, wandelingen, om mee te gaan met leuke uitjes of bij (lichte) schoonmaakwerkzaamheden. Het gaat voornamelijk om de middagen van 12.00 – 16.00. Jouw dagen en beschikbaarheid overleggen wij graag. Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, Noord-Holland, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting. Werken bij de Raphaëlstichting betekent samen werken aan een betekenisvol leven. Wij bieden, met 1200 collega’s en honderden vrijwilligers, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn we actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Bij de Raphaëlstichting werken we vanuit een antroposofische geïnspireerde visie, bij ons staat de individuele ontwikkeling van de cliënt en de medewerker centraal. Dit neem je mee - Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen; - Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig; - Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie. Dit bieden we - Een vrijwilligersvergoeding; - Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf; - Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie; - Een introductiecursus antroposofie en eventuele andere cursussen in overleg. Dit is handig om te weten Enthousiast? Stuur dan een berichtje. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking. Voor vragen kun je contact opnemen met Ellis Hoogeboom (vrijwilligerscoördinator Midgard en Scorlewald) via [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen]. Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG.

Lees meer

structureel

Schagen

Schoonmaak
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Vrijwilliger(s) Eliashuis – Midgard

Wat ga je doen?
Onze bewoners wonen samen in een woongroep. Ter ondersteuning van de woongroep zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om, op regelmatige basis, te komen helpen. Wij zoeken brede ondersteuning.
Tijdens het lunch en/of koffie moment, wandelingen, om mee te gaan met leuke uitjes of bij (lichte) schoonmaakwerkzaamheden. Het gaat voornamelijk om de middagen van 12.00 – 16.00. Jouw dagen en beschikbaarheid overleggen wij graag.

Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, Noord-Holland, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden.

Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting. Werken bij de Raphaëlstichting betekent samen werken aan een betekenisvol leven. Wij bieden, met 1200 collega’s en honderden vrijwilligers, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn we actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Bij de Raphaëlstichting werken we vanuit een antroposofische geïnspireerde visie, bij ons staat de individuele ontwikkeling van de cliënt en de medewerker centraal.

Dit neem je mee
- Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen;
- Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig;
- Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie.

Dit bieden we
- Een vrijwilligersvergoeding;
- Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf;
- Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie;
- Een introductiecursus antroposofie en eventuele andere cursussen in overleg.

Dit is handig om te weten
Enthousiast? Stuur dan een berichtje. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking.
Voor vragen kun je contact opnemen met Ellis Hoogeboom (vrijwilligerscoördinator Midgard en Scorlewald) via [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen].

Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG.

Praktische informatie

Locatie

Schagen

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Impactgebied

Zorg

Categorie

Schoonmaak
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Midgard Tuitjenhorn

Schagen

Kookgek gezocht!

Midgard Tuitjenhorn

Voor de bewoners van Midgard wordt er, op doordeweekse dagen, altijd een warme middag maaltijd gekookt. Wij eten namelijks nog 'ouderwets' warm tussen de middag. Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om de keuken te ondersteunen bij het bereiden van deze maaltijden. Je kunt denken aan het snijden van producten, een afwasje draaien en andere hand- en spandiensten. Je werkt altijd samen met twee andere medewerkers. In de keuken zijn ook taken voor bewoners dus je zult indirect ook contact met hun hebben. Het gaat om doordeweekse ochtenden, tot 12 uur, je kunt aansluitend mee eten met de warme maaltijd. Ervaring als kok is niet vereist, we zijn vooral op zoek naar enthousiasme! Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting en werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Voor de bewoners van Midgard zoeken wij jou! In de rol van vrijwilliger ben jij ‘de verbinding’ met de buitenwereld. Niet alleen door de verhalen die je vertelt, maar ook door buiten Midgard activiteiten te ondernemen. Daarnaast kun jij nieuwe ervaringen op doen in de antroposofische zorg en wordt je onderdeel van het gemeenschapsleven binnen Midgard. Deze gemeenschap vormen medewerkers, bewoners en vrijwilligers samen. Je doet hierbij veel nieuwe contacten op. Gelijkwaardigheid en wederzijdse verrijking staan daarbij centraal. Wij zijn op zoek naar mensen met inlevingsvermogen, bereidheid tot samenwerking en overleg en dat je goed in teamverband kunt werken. Daarnaast vragen wij dat je respect hebt voor de antroposofische visie en de daaruit voortvloeiende werkwijze. Als vrijwilliger bij Midgard kies je en ben je je bewust van deze visie. Een Verklaring Omtrent Gedrag met positief gevolg is onderdeel van de aanmeldprocedure Wat wij verder aan vrijwilligers bieden is: – Een kerstpakket – Een vrijwilligersvergoeding – Werken in een mooie omgeving – Een introductiecursus antroposofie en overige relevante cursussen Vacatures: Wij hebben diverse vacatures en in overleg bekijken wij graag wat bij jou past. De recente vacatures zijn op de website van 'Noordkop Voor elkaar' terug te vinden: https://www.noordkopvoorelkaar.nl/organisatie-profiel/midgard-tuitjenhorn/laatst-geplaatste-hulpvragen Belangstelling? Bereik onze vrijwilligerscoördinator Ellis Hoogeboom via vrijwilligers@midgard.nl voor meer informatie en een (telefonische) kennismaking. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is telefonisch contact ook mogelijk via 0659831020 (Bij geen gehoor kun je de voicemail inspreken met naam en telefoonnummer, er wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld)

Structureel
Jongeren
Schagen

Vrijwilliger theehuis Koperen Koning

Midgard Tuitjenhorn

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op woensdag middag, vrijdag middag of zaterdagochtend in onze winkel en lunchroom mee te helpen. Winkel & lunchroom De Koperen Koning is de ‘poort’ tot Midgard en haar bewoners. Een plek waar bewoners, dorpelingen uit Tuitjenhorn, passanten en verwanten elkaar kunnen ontmoeten. Het gebouw ligt uitnodigend aan de rand van ons terrein en heeft een groot terras waar het goed toeven is. Het aanbod in onze winkel is zeer uitgebreid. Zo kunt u terecht voor prachtige handgemaakte producten uit onze werkplaatsen, zoals kaarsen en keramiek. Daarnaast is er ook een assortiment kruidenierswaren en cosmeticaproducten (vooral Weleda). Bij onze producten staan de begrippen ‘duurzaam’, ‘biologisch’ en ‘ambachtelijk’ voorop. In de rol van vrijwilliger ben jij ‘de verbinding’ met de buitenwereld. Niet alleen door de verhalen die je vertelt, maar ook door buiten Midgard activiteiten te ondernemen. Daarnaast kun jij nieuwe ervaringen op doen in de antroposofische zorg en wordt je onderdeel van het gemeenschapsleven binnen Midgard. Deze gemeenschap vormen medewerkers, bewoners en vrijwilligers samen. Je doet hierbij veel nieuwe contacten op. Gelijkwaardigheid en wederzijdse verrijking staan daarbij centraal. Wij zijn op zoek naar mensen met inlevingsvermogen, bereidheid tot samenwerking en overleg en dat je goed in teamverband kunt werken. Daarnaast vragen wij dat je respect hebt voor de antroposofische visie en de daaruit voortvloeiende werkwijze. Als vrijwilliger bij Midgard kies je en ben je je bewust van deze visie. Voor de winkel en lunchroom is het ook van belang dat je gastvrij en sociaal bent maar ook stevig in je schoen staat. Een Verklaring Omtrent Gedrag met positief gevolg is onderdeel van de aanmeldprocedure Wat wij verder aan vrijwilligers bieden is: – Een kerstpakket – Een vrijwilligersvergoeding – Werken in een mooie omgeving – Een introductiecursus antroposofie en overige relevante cursussen Vacatures: Wij hebben diverse vacatures en in overleg bekijken wij graag wat bij jou past. De recente vacatures zijn op de website van 'Noordkop Voor elkaar' terug te vinden: https://www.noordkopvoorelkaar.nl/organisatie-profiel/midgard-tuitjenhorn/laatst-geplaatste-hulpvragen Belangstelling? Bereik onze vrijwilligerscoördinator Elis Hoogeboom via vrijwilligers@scorlewald.nl voor meer informatie en een (telefonische) kennismaking. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is telefonisch contact ook mogelijk via 0659831020 (Bij geen gehoor kun je de voicemail inspreken met naam en telefoonnummer, er wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld)

Structureel
Jongeren
Schagen

Maatjes gezocht voor bewoners van Midgard

Midgard Tuitjenhorn

Maatjes gezocht voor diverse bewoners van Midgard Wat ga je doen? Voor diverse bewoners zijn wij op zoek naar een maatje. Als maatje maak jij leuke uitjes mogelijk! Samen wandelen, fietsen, koffie drinken of een concert in onze eigen zaal bezoeken. Zoveel mensen, zoveel wensen. Wij ontmoeten jou graag voor een kennismaking, je krijgt dan een rondleiding en onder het genot van een kop koffie kijken wij naar wie jij bent en wie er bij jou past! Waar ga je werken? Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, Noord-Holland, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting. Werken bij de Raphaëlstichting betekent samen werken aan een betekenisvol leven. Wij bieden, met 1200 collega’s en honderden vrijwilligers, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn we actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Bij de Raphaëlstichting werken we vanuit een antroposofische geïnspireerde visie, bij ons staat de individuele ontwikkeling van de cliënt en de medewerker centraal. Dit neem je mee - Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen; - Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig; - Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie. Dit bieden we - Een vrijwilligersvergoeding; - Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf; - Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie; - Een introductiecursus antroposofie en eventuele andere cursussen in overleg. Dit is handig om te weten Enthousiast? Stuur een berichtje. Wij maken graag met je kennis. Voor vragen kun je contact opnemen door een bericht te sturen. Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG verklaring.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Hollands Kroon, Den Helder, Schagen

Zet jouw vrijwilliger in het zonnetje!

Wonen Plus Welzijn

🌟 Ken of ben jij iemand die door een fantastische vrijwilliger is geholpen? Laat ons weten waarom je zo dankbaar bent.🌟 Bij Noordkopvoorelkaar geloven wij in de kracht van samenwerking en het delen van positieve ervaringen. Dus, als jij óf iemand kent óf iemand bent die is geholpen door een geweldige vrijwilliger, vertel ons dan jouw verhaal! Of het nu gaat om een vriendelijke buur die altijd klaarstaat, een mentor die je door moeilijke tijden heeft geleid, of een vrijwilligersorganisatie die jouw leven heeft veranderd - we willen het weten! 💬 Heel graag willen wij het succesverhaal gebruiken voor op onze socials en op ons platform, en een foto zou natuurlijk heel leuk zijn.🤝🌟 Samen kunnen we laten zien hoe vrijwilligerswerk levens verandert en gemeenschappen versterkt! 💪✨

Eenmalig
Jongeren
Challenge
Schagen

Medewerkers gevraagd man/vrouw

DSP Sint Maarten

Wij zijn een kleine supermarkt met ontmoetingspunt waar koffie/thee gedronken kan worden zelfs een koekje erbij krijgt. Er is ook een VVV servicepunt bij. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers vrouw/man die ons wil komen helpen met de kassa en koffie en thee willen zetten en inschenken en een gezellig praatje met de mensen die gezellig aan de grote tafel gaan zitten, klanten van de winkel en in de zomers de vakantiegangers die langs wandelen of fietsen. Wij doen per vrijwilliger 1 dagdeel met 2 vrijwilligers, verder prijzen we de winkelinhoud, controleren de houdsbaarheiddatum, versieren met de jaargetijden een tak boven de tafel en met speciale dagen zodat het weer gezellig is. Boeken worden er ook gebracht die moeten weer in de kast, eigenlijk krijgt iedereen een taak zoals kaarten versturen naar jarige, zieke enz. Er is voor iedereen wel iets leuks te doen. Wij zijn echt nodig in het dorp waar geen winkel is en wij voor de vergeten boodschap zijn. Er is vers brood van een bakker, melk van de boerderij en eieren van een boer. Kom gewoon eens kijken of het je leuk lijkt om bij ons te komen helpen. Ook mensen uit andere landen zijn van harte welkom.

Structureel
Schagen

Kookgek gezocht!

Midgard Tuitjenhorn

Voor de bewoners van Midgard wordt er, op doordeweekse dagen, altijd een warme middag maaltijd gekookt. Wij eten namelijks nog 'ouderwets' warm tussen de middag. Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om de keuken te ondersteunen bij het bereiden van deze maaltijden. Je kunt denken aan het snijden van producten, een afwasje draaien en andere hand- en spandiensten. Je werkt altijd samen met twee andere medewerkers. In de keuken zijn ook taken voor bewoners dus je zult indirect ook contact met hun hebben. Het gaat om doordeweekse ochtenden, tot 12 uur, je kunt aansluitend mee eten met de warme maaltijd. Ervaring als kok is niet vereist, we zijn vooral op zoek naar enthousiasme! Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting en werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Voor de bewoners van Midgard zoeken wij jou! In de rol van vrijwilliger ben jij ‘de verbinding’ met de buitenwereld. Niet alleen door de verhalen die je vertelt, maar ook door buiten Midgard activiteiten te ondernemen. Daarnaast kun jij nieuwe ervaringen op doen in de antroposofische zorg en wordt je onderdeel van het gemeenschapsleven binnen Midgard. Deze gemeenschap vormen medewerkers, bewoners en vrijwilligers samen. Je doet hierbij veel nieuwe contacten op. Gelijkwaardigheid en wederzijdse verrijking staan daarbij centraal. Wij zijn op zoek naar mensen met inlevingsvermogen, bereidheid tot samenwerking en overleg en dat je goed in teamverband kunt werken. Daarnaast vragen wij dat je respect hebt voor de antroposofische visie en de daaruit voortvloeiende werkwijze. Als vrijwilliger bij Midgard kies je en ben je je bewust van deze visie. Een Verklaring Omtrent Gedrag met positief gevolg is onderdeel van de aanmeldprocedure Wat wij verder aan vrijwilligers bieden is: – Een kerstpakket – Een vrijwilligersvergoeding – Werken in een mooie omgeving – Een introductiecursus antroposofie en overige relevante cursussen Vacatures: Wij hebben diverse vacatures en in overleg bekijken wij graag wat bij jou past. De recente vacatures zijn op de website van 'Noordkop Voor elkaar' terug te vinden: https://www.noordkopvoorelkaar.nl/organisatie-profiel/midgard-tuitjenhorn/laatst-geplaatste-hulpvragen Belangstelling? Bereik onze vrijwilligerscoördinator Ellis Hoogeboom via vrijwilligers@midgard.nl voor meer informatie en een (telefonische) kennismaking. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is telefonisch contact ook mogelijk via 0659831020 (Bij geen gehoor kun je de voicemail inspreken met naam en telefoonnummer, er wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld)

Structureel
Jongeren
Schagen

Maatjes gezocht voor bewoners van Midgard

Midgard Tuitjenhorn

Maatjes gezocht voor diverse bewoners van Midgard Wat ga je doen? Voor diverse bewoners zijn wij op zoek naar een maatje. Als maatje maak jij leuke uitjes mogelijk! Samen wandelen, fietsen, koffie drinken of een concert in onze eigen zaal bezoeken. Zoveel mensen, zoveel wensen. Wij ontmoeten jou graag voor een kennismaking, je krijgt dan een rondleiding en onder het genot van een kop koffie kijken wij naar wie jij bent en wie er bij jou past! Waar ga je werken? Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, Noord-Holland, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Midgard is onderdeel van de Raphaëlstichting. Werken bij de Raphaëlstichting betekent samen werken aan een betekenisvol leven. Wij bieden, met 1200 collega’s en honderden vrijwilligers, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn we actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Bij de Raphaëlstichting werken we vanuit een antroposofische geïnspireerde visie, bij ons staat de individuele ontwikkeling van de cliënt en de medewerker centraal. Dit neem je mee - Je hebt inlevingsvermogen en werkt graag samen met anderen; - Je stelt vragen en stemt af met anderen waar nodig; - Je bent nieuwsgierig naar de antroposofie. Dit bieden we - Een vrijwilligersvergoeding; - Een plek waar jouw hulp echt waarde toevoegt, zowel voor de bewoners als voor jezelf; - Deel uitmaken van een warme gemeenschap op een prachtige locatie; - Een introductiecursus antroposofie en eventuele andere cursussen in overleg. Dit is handig om te weten Enthousiast? Stuur een berichtje. Wij maken graag met je kennis. Voor vragen kun je contact opnemen door een bericht te sturen. Wij vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een VOG verklaring.

Structureel
Jongeren
Schagen, Medemblik

Gasten ontvangen, tuinieren of klussen

Stichting Dalisay Recovery

Stichting Dalisay Recovery biedt laagdrempelige ondersteuning aan mensen met een eetstoornis en hun naasten. Hierbij zetten wij ervaringsdeskundige vrijwilligers in, maar ook algemene gastvrouwen/heren, hulp in de tuin en creatieve en/of administratieve vrijwilligers zijn nodig. De ondersteuning voor mensen met een eetstoornis en hun naasten doen we door middel van het aanbieden van inloopmomenten, creatieve en licht actieve middagen en 1 op 1 ondersteuning. Ook hebben wij op het moment een pilot buddy project lopen. Wij organiseren ook regelmatig lotgenoten bijeenkomsten, interessante lezingen en workshops. We hebben momenteel 3 locaties: Veilige Haven, Medemblik (inloophuis) Het Warme Huys, Warmenhuizen (inloophuis) De verbinding, Hoorn (RCO de Hoofdzaak) In Warmenhuizen zijn we begin dit jaar gestart met de nieuwe locatie, waar dan ook nog veel werk te verzetten is om onze gasten zich nog meer thuis te laten voelen. Kunt en wilt u zich inzetten voor dit mooie doel op 1 van de 3 locaties, neem dan contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Medemblik, Hollands Kroon, Dijk en Waard, Schagen, Koggenland, Opmeer, Hoorn, Drechterland, Enkhuizen, Purmerend

Machinist van Nederlands Stoommachinemuseum

Nederlands Stoommachine Museum Medemblik

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met onze stoommachines willen werken, het bedienen van deze machines worden in de praktijk geleerd. We verwachten dat je een aantal dagen per maand, ook af en toe een weekeind dag de machines gaat bedienen en de mensen uitleg geeft over de werking daarvan en waar zij voor bedoeld waren. Ook zal er af en toe een reparatie moeten worden verricht. Je wordt begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers die jou alles kunnen en willen leren over onze stoommachines

Structureel
Jongeren
Opmeer, Heiloo, Alkmaar, Medemblik, Schagen, Dijk en Waard, Den Helder

Logeergezinnen in heel Noord-Holland

Esdege-Reigersdaal, Kind & Gezin

Stel jij je hart en huis open voor een kind met een beperking? Als je een kind hebt dat zich anders ontwikkelt dan normaal, vraagt dat vaak extra energie van ouders. Om deze ouders wat te ontlasten en het kind gemiddeld een weekend per maand een fijn tweede thuis te geven zoekt Esdege-Reigersdaal logeergezinnen. Wat moet je kunnen? De meeste kinderen waarvoor we een logeergezin zoeken hebben een ontwikkelingsachterstand of een beperking. Toch kun je ook zonder opleiding of ervaring reageren. Samen met jou kijken we namelijk wat jij kunt en wilt bieden en zoeken we een kind dat daarbij past. Onze logés zijn heel divers. Wij gaan daarom altijd op zoek naar een goede match op maat en begeleiden we je als dat nodig is. Informeer gewoon eens vrijblijvend naar wat voor jou mogelijk is. Ook als je gezin niet een standaardgezin is ben je van harte welkom om eens contact op te nemen. Wat krijg je ervoor terug? Het klinkt misschien cliché, maar het is echt waar: Het geeft je het gevoel dat wat je doet, ertoe doet. Het ontlasten van het gezin van een kind, de aandacht die je kan geven en het inzicht wat het je eventuele eigen kinderen geeft: dat iedereen anders is, en dat dat mag. Klein kunnen kijken en genieten van de stapjes vooruit. Een verrijking van je leven. Daarnaast ontvangen onze logeergezinnen een vrijwilligersvergoeding. Neem gerust contact op met onze coördinator logeren. Zij vertelt je vrijblijvend graag meer. Mocht het tot een match komen, dan vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan.

Structureel
Schagen

Vrijwilliger theehuis Koperen Koning

Midgard Tuitjenhorn

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op woensdag middag, vrijdag middag of zaterdagochtend in onze winkel en lunchroom mee te helpen. Winkel & lunchroom De Koperen Koning is de ‘poort’ tot Midgard en haar bewoners. Een plek waar bewoners, dorpelingen uit Tuitjenhorn, passanten en verwanten elkaar kunnen ontmoeten. Het gebouw ligt uitnodigend aan de rand van ons terrein en heeft een groot terras waar het goed toeven is. Het aanbod in onze winkel is zeer uitgebreid. Zo kunt u terecht voor prachtige handgemaakte producten uit onze werkplaatsen, zoals kaarsen en keramiek. Daarnaast is er ook een assortiment kruidenierswaren en cosmeticaproducten (vooral Weleda). Bij onze producten staan de begrippen ‘duurzaam’, ‘biologisch’ en ‘ambachtelijk’ voorop. In de rol van vrijwilliger ben jij ‘de verbinding’ met de buitenwereld. Niet alleen door de verhalen die je vertelt, maar ook door buiten Midgard activiteiten te ondernemen. Daarnaast kun jij nieuwe ervaringen op doen in de antroposofische zorg en wordt je onderdeel van het gemeenschapsleven binnen Midgard. Deze gemeenschap vormen medewerkers, bewoners en vrijwilligers samen. Je doet hierbij veel nieuwe contacten op. Gelijkwaardigheid en wederzijdse verrijking staan daarbij centraal. Wij zijn op zoek naar mensen met inlevingsvermogen, bereidheid tot samenwerking en overleg en dat je goed in teamverband kunt werken. Daarnaast vragen wij dat je respect hebt voor de antroposofische visie en de daaruit voortvloeiende werkwijze. Als vrijwilliger bij Midgard kies je en ben je je bewust van deze visie. Voor de winkel en lunchroom is het ook van belang dat je gastvrij en sociaal bent maar ook stevig in je schoen staat. Een Verklaring Omtrent Gedrag met positief gevolg is onderdeel van de aanmeldprocedure Wat wij verder aan vrijwilligers bieden is: – Een kerstpakket – Een vrijwilligersvergoeding – Werken in een mooie omgeving – Een introductiecursus antroposofie en overige relevante cursussen Vacatures: Wij hebben diverse vacatures en in overleg bekijken wij graag wat bij jou past. De recente vacatures zijn op de website van 'Noordkop Voor elkaar' terug te vinden: https://www.noordkopvoorelkaar.nl/organisatie-profiel/midgard-tuitjenhorn/laatst-geplaatste-hulpvragen Belangstelling? Bereik onze vrijwilligerscoördinator Elis Hoogeboom via vrijwilligers@scorlewald.nl voor meer informatie en een (telefonische) kennismaking. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is telefonisch contact ook mogelijk via 0659831020 (Bij geen gehoor kun je de voicemail inspreken met naam en telefoonnummer, er wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld)

Structureel
Jongeren