csrf
Noordkopvoorelkaar logo
Noordkopvoorelkaar

(Hulp)leiding bij de Welpen

Ben jij iemand die graag spelletjes bedenkt, leiding wil (leren) geven aan kinderen, in teamverband kan werken, het scouting-spel wel ziet zitten en uitdagingen niet uit de weg gaat? Ervaring met Scouting is niet noodzakelijk, maar een gezonde dosis energie wel. Heb je feeling met de doelgroep; Welpen tussen de 7 en 12 jaar en ben je tenminste 16 jaar? Neem dan contact met ons op voor een gesprekje, want dan zijn wij op zoek naar jou! Via de Scouting Academy kan je de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet ook buiten Scouting gebruiken. Daarom worden deze vaardigheden buiten Scouting officieel erkend. Deze kwalificatie wordt door scouting vergoed. Het is wenselijk om een VOG te kunnen overleggen voor de sociale veiligheid. De VOG kan worden vergoed door de vereniging. De Welpen doen aan techniek-, natuur-, sport- en spelactiviteiten Verwacht dat je per opkomst 2,5 tot 3 uur beschikbaar bent en indien mogelijk 1x per kwartaal bij de groepsraad kan zijn. De Welpen draaien op de zaterdagochtend van 10:00 – 12:00 uur, dit is exclusief de voor en nabespreking.

Lees meer

structureel

Den Helder

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Ben jij iemand die graag spelletjes bedenkt, leiding wil (leren) geven aan kinderen, in teamverband kan werken, het scouting-spel wel ziet zitten en uitdagingen niet uit de weg gaat? Ervaring met Scouting is niet noodzakelijk, maar een gezonde dosis energie wel. Heb je feeling met de doelgroep; Welpen tussen de 7 en 12 jaar en ben je tenminste 16 jaar? Neem dan contact met ons op voor een gesprekje, want dan zijn wij op zoek naar jou!

Via de Scouting Academy kan je de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet ook buiten Scouting gebruiken. Daarom worden deze vaardigheden buiten Scouting officieel erkend. Deze kwalificatie wordt door scouting vergoed.

Het is wenselijk om een VOG te kunnen overleggen voor de sociale veiligheid. De VOG kan worden vergoed door de vereniging.

De Welpen doen aan techniek-, natuur-, sport- en spelactiviteiten

Verwacht dat je per opkomst 2,5 tot 3 uur beschikbaar bent en indien mogelijk 1x per kwartaal bij de groepsraad kan zijn. De Welpen draaien op de zaterdagochtend van 10:00 – 12:00 uur, dit is exclusief de voor en nabespreking.

Praktische informatie

Locatie

Den Helder

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Den Helder

Maatje(s) gezocht

's Heeren Loo

Veel cliënten ( met een verstandelijke beperking) jong en oud zoeken een maatje. Iemand die er speciaal voor hem of haar is en de tijd neemt om samen iets leuks te doen. Als maatje ondernemen jullie samen activiteiten. De invulling is afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de cliënt, maar ook wat jij als vrijwilliger kunt en wilt bieden. Wat jullie gaan doen kan per keer verschillen. Binnenshuis, zoals samen koffiedrinken, een spelletje doen of eten maken. Andere keren gaan jullie er samen op uit. Samen naar de bioscoop, nieuwe sneakers scoren in de stad, chillen in het park of naar de markt om een visje te eten. Of zomaar een eindje rijden met de auto… Het belangrijkste is dat jullie een klik hebben en je bereid bent om energie te steken in het opbouwen van een vertrouwensband.  Samen is veel gezelliger!  Affiniteit met de doelgroep.

Structureel
Den Helder, Hollands Kroon

EHBO vrijwilligers gezocht

EHBO Den Helder

Wij zijn een gezellige en professionele EHBO vereniging voor het behalen van je EHBO-diploma. Maar de cursus is niet het enige! Wij bemannen op verschillende evenementen in en rond Den Helder met veel enthousiasme de EHBO-posten. Voor het ondersteunen van evenementen zoeken wij nog vrijwilligers! Heb je geen EHBO diploma dan kan je die bij onze vereniging halen. De kosten hiervoor worden door aanvullende ziektekosten verzekeringen vergoed.

Structureel
Den Helder

Haal jij ons op met de bolderkar?

's Heeren Loo

Help je mee op zondag? Cliënten halen en brengen van en naar de zondagse kerkdiensten. Een aantal cliënten van Noorderhaven willen graag naar de kerkviering, maar kunnen niet zelfstandig ernaartoe gaan. Medewerkers van de woning kunnen niet altijd te hulp schieten. Wij gunnen de cliënten de viering 'live' bij te wonen en zijn daarom op zoek naar mensen die willen helpen bij het halen en brengen. Het leven is om te vieren! Dat doet de Geestelijk Verzorging, samen met de cliënten, elke zondagmiddag in Cederhout 1 vanaf 14:30 uur. Tijdens deze viering steken bewoners een kaarsje aan en ze zingen en bidden. Voor cliënten die niet zelfstandig naar de viering kunnen komen, gaan we met een bolderwagen het terrein over om hen op te halen en weer thuis te brengen. Wij vragen: - Klein half uurtje oefenen met de bolderkar (onder begeleiding van de geestelijke verzorging). - 1 tot 4 x per maand op een zondag (net wat voor u mogelijk is), samen met een andere vrijwilliger, cliënten begeleiden in de bolderkar. - Tijdens de zondagmiddag bent u beschikbaar van 13:00 uur tot ongeveer 16:15 uur. Als vrijwilliger bij ’s Heeren Loo krijg je begeleiding op maat zodat je op een fijne manier contact kan maken Geef je op bij de vrijwilligers coördinatoren 's Heeren Loo Noord Holland, Jerina (06-30284225) en Karla (06-52538209)

Structureel
Den Helder

Viering live-streamen?

's Heeren Loo

Ondersteuning gezocht bij live-streaming van een kerkviering voor mensen met een verstandelijke beperking! Het leven is om te vieren! Dat doet de Geestelijk Verzorging, samen met de cliënten, elke zondagmiddag in Cederhout 1 vanaf 14:30 uur. Tijdens deze viering steken bewoners een kaarsje aan en ze zingen en bidden. Voor cliënten die niet zelfstandig naar de viering kunnen komen streamen we live kerkdiensten. Vindt u het leuk en heeft u de kunde om met digitale apparatuur te werken? Het gaat om: - Aansluiten en opstarten van professionele livestream apparatuur - Bedienen van de apparatuur gedurende de kerkdienst - Afbreken en opbergen van de livestream apparatuur na de kerkdienst. Bent u 1 x per maand (of eventueel vaker) beschikbaar op zondagmiddag van 13.30 tot 16.15 uur? Enige affiniteit met/positieve houding ten opzichte van een kerkdienst is belangrijk. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Stuurt u gerust een bericht. U bent ook van harte welkom. Met vriendelijke groet, Karla en Jerina Coördinatoren vrijwillige inzet Noord-Holland 's Heeren Loo

Structureel
Den Helder

Vrijwilliger tuinieren

's Heeren Loo

Voor een woning binnen 's Heeren Loo, op het zorgpark Noorderhaven, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger, die er plezier in heeft om in een tuin bezig te zijn. Met snoeien, wieden, onkruid verwijderen, planten verzorgen, kortom de tuin en het plein gezellig en netjes houden. Natuurlijk vinden onze cliënten het vaak leuk om de werkzaamheden te volgen, maar als u liever uw eigen gangetje gaat in de tuin (uiteraard in overleg) zijn de begeleiders ook al heel blij! Of vind u het leuk om het samen met uw partner, vriend/vriendin, zoon/dochter, etc te doen? Ook fijn! Zij willen van de tuin nog meer beleeftuin maken, met geurende, kleurige planten en beleefobjecten. En dan is het fijn als iemand de boel een beetje bij kan houden, want daar ontbreekt het de begeleiding de tijd voor. Het mogen ook twee personen zijn, die het leuk vinden om dit samen te doen. Kunt u hier iets in betekenen? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Den Helder

Met Mees een feestje bouwen!

's Heeren Loo

Houd jij van muziek luisteren, een band optreden of een festival? Mees gaat graag met je mee! Of een bordspelletje, onder het genot van een kopje koffie? Ook hier is Mees voor te porren. Mees is een stoere, vrolijke jongeman van 34 jaar, en heeft een verstandelijke beperking. Mees is vanuit zijn aard een vrij rustig type, iemand die het fijn vindt om te observeren. Maar wanneer hij volledig op zijn gemak is, komt hij los. Dit doet hij door veel te praten en met feestjes te dansen. Mees is op zoek naar een maatje die duidelijk is en afspraken kan nakomen. Samen met jou wil hij graag 1 à 2 x per maand in het weekend of op een door de weekse avond muziekactiviteiten ondernemen of iets drinken. Wil jij van betekenis zijn voor Mees? Geef je op bij de vrijwilligerscoördinatoren van 's Heeren Loo Noord-Holland, Karla (06-52538209) en Jerina (06-30284225). Als vrijwilliger bij ’s Heeren Loo krijg je begeleiding op maat zodat je op een fijne manier contact kan maken.

Structureel
Jongeren
Den Helder

Help onze logeetjes aan een fijn weekend!

's Heeren Loo

Wij komen logeren, kom je ons meehelpen om er een gezellig weekend van te maken? Het team zoekt één of twee keer per maand ondersteuning tussen vrijdagmiddag en zondagavond voor net dat beetje extra om er een gezellig weekend van te maken! Zoals samen een rondje wandelen, voorlezen, helpen bij de lunch, de avondmaaltijd (bv. pannenkoeken bakken) en gezellig met elkaar te eten. Op ons woonzorgpark Noorderhaven is afgelopen zomer een logeerhuis voor kinderen met een intensieve zorgvraag geopend. Het zijn kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar met een ernstige verstandelijke beperking. Ben jij de vrijwilliger die net dat beetje extra's kan geven bij de activiteiten en heb je een paar uurtjes over in het weekend? Als vrijwilliger bij ’s Heeren Loo krijg je begeleiding op maat zodat je op een fijne manier contact kan maken Geef je op bij de vrijwilligers coördinatoren 's Heeren Loo Noord Holland, Jerina (06-30284225) en Karla (06-52538209)

Structureel
Den Helder

Receptiemedewerk(st)er gevraagd

Golfbaan Ooghduyne

Voor de receptie in het gezellige clubhuis van golfclub Ooghduyne in Julianadorp zijn we op zoek naar een enthousiaste receptiemedewerk(st)er. U bent in deze functie vaak het eerste aanspreekpunt voor leden en gasten aan de balie binnen het clubhuis. Uw taken zijn o.a. het inboeken van reserveringen voor de golfbaan en familiebaan, het uitgeven van golfartikelen en het uitvoeren van lichte horeca werkzaamheden. Voor deze functie is een vergoeding op basis van de maximale vrijwilligersvergoeding mogelijk. Contactpersoon is Piet.

Structureel
Dijk en Waard, Den Helder, Koggenland, Purmerend

Word jij ook mentor?

Stichting Mentorschap Noord West en Midden

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En geen familie hebt die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Als mentor bezoek je jouw cliënt regelmatig, om hem of haar goed te leren kennen. Je verwoordt de wensen en meningen van je cliënt en ondersteunt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. Kan jij je goed inleven in anderen? Ben jij communicatief vaardig en durf je beslissingen te nemen? En heb je daarnaast ongeveer 6 uur per maand de tijd? Neem dan vooral contact met ons op. Want binnen Stichting Mentorschap bieden wij uitdagend vrijwilligerswerk aan met inhoud en persoonlijk contact. Waarbij je kan werken met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen. Inclusief scholing, begeleiding en een maandelijkse onkostenvergoeding.

Structureel