Direct naar de inhoud van deze pagina

Monique bij Dorus Rijkers

'Dit is zo'n leuk museum geworden!'

Monique voor het reddingmuseum Dorus Rijkers

"Dit is zo'n leuk museum geworden. Al onze bezoekers vinden het veel groter dan ze op het eerste gezicht dachten."

Als Monique de Weerdt (45) tijdens het interview een rondleiding door het museum geeft, blijkt pas hoe groot het eigenlijk is. Het moet gezegd worden dat Den Helder na de bouw van de nieuwe schouwburg en de verbouw/herinrichting van het reddingmuseum Dorus Rijkers er een geweldige attractie bij heeft gekregen. "Voor de verbouwing was het natuurlijk ook al leuk.", aldus Monique.

Monique: "De kinderen mogen overal aan zitten. Er zijn veel leuke interactieve dingen. Zo is er een windtunnel waar we kunnen simuleren hoe hard het kan waaien, maar ook een vaarsimulator waar sommige mensen zelfs zeeziek van worden. Het is dan ook eervol dat we de 2e plaats in Nederland haalden van musea die 'kidproof' zijn. Onze bezoekers zijn al gauw meer dan een halve dag zoet bij ons."

Monique werd vier jaar geleden door haar zoon erop attent gemaakt dat het museum nog vrijwilligers voor de balie zocht. "Mijn zoon was toen schipper op de Johan de Wit, de rondvaart reddingboot. En zo werk ik hier al weer bijna 4 jaar met ongeveer 80 collega vrijwilligers. Het werk aan de balie is erg leuk. Dat doen we namelijk met zijn tweeën; de een zit achter de kassa en de ander loopt rondjes door het museum en is vaak vraagbaak voor degenen die iets willen weten. En dat wisselen we zo af. Voor die tijd heb ik mijn tijd besteed aan het grootbrengen van mijn 3 kinderen (jongens) en daarvoor zat ik in de schoonmaakbranche. Normaal gesproken werk ik 2 vaste dagdelen per week, maar als er kinderfeestjes zijn of schoolreisjes dan ben ik er wel eens een hele week achter elkaar. Leuk. Op drukke dagen hebben we soms wel een paar honderd bezoekers. Dat is meestal tijdens de vakantieperiodes, maar het kan ook wel rustig zijn.

Onze koffiecorner is een gezellig rustpunt in het museum. We kunnen altijd wel vrijwilligers gebruiken. Een gastvrije instelling is het devies. Naast vrijwilligers voor de balie zijn er ook veel vrijwilligers (meestal mannen) actief als schipper of bezig met het onderhoud. Geïnteresseerden kunnen altijd even bellen naar het museum via 0223 - 618320 of via de mail: info@reddingmuseum.nl. De vrijwilligers krijgen een kleine vergoeding."

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen