Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

De nieuwe privacy wetgeving, wat houdt dit in?


Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) in een bestand bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. Ook deze laatste moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat vreemden daar bij kunnen.

Het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) heeft een zevenstappenplan ontwikkeld, waarmee je jouw organisatie AVG-bestendig maakt. Hier zijn ook een aantal voorbeelden te vinden van privacy beleid en verwerkingsovereenkomsten, die je kunt downloaden. Weet je niet meer precies wat er gaat veranderen? Nieuwsuur (NOS) heeft eind vorig jaar een korte animatie gemaakt waarin de veranderingen helder worden uitgelegd.

Uitgebreide uitwerking van 7 stappenplan en meer informatie ga naar
https://nov.nl/netwerken/wet-en-regelgeving/dossier-algemene-verordening-gegevensbescherming

In Nederland controleert de of organisaties voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Autoriteit Persoonsgegevens De Autoriteit Persoonsgegevens kan ook boetes opleggen wanneer na waarschuwingen een organisatie het beleid rond bescherming persoonsgegevens niet verbetert.

-------------------------

Meer weten over Noordkopvoorelkaar?

Bekijk het filmpje!

Meer informatie kan verkregen worden bij Mariëtte Nannings/MEE & de Wering, telnr. 088 - 0075 200, e-mail: m.nannings@dewering.nl (Den Helder) Marika de Jager/Wonen Plus Welzijn (regio Schagen, Hollands Kroon) telnr. 0224-273140, e-mail: m.dejager@wonenpluswelzijn.nl.

--------------------------------

Innovatieve app

Noordkopvoorelkaar heeft een app gelanceerd. Niet zomaar een app, maar het nieuwste van het nieuwste: een webapp. De gebruikte technologie is zo innovatief in Nederland dat er zelfs een speciale subsidie voor verkregen werd. De webapp maakt het matchen van vraag en aanbod gemakkelijker: het stuurt bijvoorbeeld de nieuwste en best passende hulpvragen door naar vrijwilligers. Vergelijk het met het ontvangen van een whatsapp bericht. Daarnaast krijgen gebruikers in de app ook live aanbevelingen te zien van vraag of aanbod dat past bij hun interesses. De innovatieve technologie zorgt ervoor dat de app niet gedownload hoeft te worden en dus geen ruimte inneemt op de telefoon of tablet. De voordelen van een app, zonder de nadelen. Voor richtlijnen zie: http://www.noordkopvoorelkaar.nl/webapp--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------