Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Workshops tegen Eenzaamheid
Week tegen de eenzaamheid

Voor vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon
MEE & De Wering, Humanitas en Wonen Plus Welziin organiseren onder de kop van Noordkopvoorelkaar -voor vrijwillige inzet en informele zorg-, de interessante en informatieve workshops Eenzaamheid voor vrijwilligers en mantelzorgers. De workshops worden geopend door een expert op het gebied van Eenzaamheid die het onderwerp inleidt aan de hand van de laatste onderzoeken en vanuit het project 'Eenzaamheid' in Den Helder is een groep trainers vanuit verschillende organisaties geschoold in het aanbieden van trainingen rondom dit onderwerp.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

- Wat is eenzaamheid?
- Hoe ontstaat eenzaamheid?
- Welke vormen van eenzaamheid zijn er?
- Hoe signaleer je eenzaamheid?

De workshops worden georganiseerd op:
22 september van 13.00-17.00 uur in Den Helder, locatie: Bernhardplein 76, 1ste etage
én 29 september van 13.00-17.00 uur in Schagen, locatie: Zijperweg 14.

Geïnteresseerd? Meer informatie op www.noordkopvoorelkaar.nl/inspiratie/week-tegen-de-eenzaamheid. De middag wordt kosteloos aangeboden en aanmelden kan tot 14 september!

Voor workshop op 22 september, te Den Helder: aanmelding naar denhelder@noordkopvoorelkaar.nl

Voor workshop op 29 september, te Schagen: aanmelding naar
info@noordkopvoorelkaar.nl

Graag onder vermelding van naam, e-mailadres, woonplaats, of u vrijwilliger bent en bij welke organisatie of dat u mantelzorger bent. Na aanmelding wordt ter zijne tijd een bevestigingsmail met het programma van deze gezellige en informatieve middag verzonden!!

-----------------------------

Meer weten over Noordkopvoorelkaar?

Bekijk het filmpje!

Meer informatie kan verkregen worden bij Mariëtte Nannings/MEE & de Wering, telnr. 088 - 0075 200, e-mail: m.nannings@dewering.nl (Den Helder) Marika de Jager/Wonen Plus Welzijn (regio Schagen, Hollands Kroon) telnr. 0224-273140, e-mail: m.dejager@wonenpluswelzijn.nl.

--------------------------------

Innovatieve app

Noordkopvoorelkaar heeft een app gelanceerd. Niet zomaar een app, maar het nieuwste van het nieuwste: een webapp. De gebruikte technologie is zo innovatief in Nederland dat er zelfs een speciale subsidie voor verkregen werd. De webapp maakt het matchen van vraag en aanbod gemakkelijker: het stuurt bijvoorbeeld de nieuwste en best passende hulpvragen door naar vrijwilligers. Vergelijk het met het ontvangen van een whatsapp bericht. Daarnaast krijgen gebruikers in de app ook live aanbevelingen te zien van vraag of aanbod dat past bij hun interesses. De innovatieve technologie zorgt ervoor dat de app niet gedownload hoeft te worden en dus geen ruimte inneemt op de telefoon of tablet. De voordelen van een app, zonder de nadelen. Voor richtlijnen zie: http://www.noordkopvoorelkaar.nl/webapp--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------