Direct naar de inhoud van deze pagina

Over Noordkopvoorelkaar.nl

Noordkopvoorelkaar.nl is een initiatief van Wonen Plus Welzijn en MEE & de Wering in samenwerking met de gemeenten, zorg-en welzijnsorganisaties en organisaties op het gebied van sport en onderwijs.

Noordkopvoorelkaar.nl is dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals in de gemeente Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Hier kunnen alle vragen naar en aanbod van vrijwilligerswerk gevonden worden.

Noordkopvoorelkaar.nl is een 'zusje" van de landelijke website NLvoorelkaar.nl Beide websites zijn laagdrempelig, veilig en gebruiksvriendelijk. Hulpaanbod en hulpvragen kunnen snel en overzichtelijk door burgers, maar ook als professionele (zorg)organisatie of vrijwilligersorganisatie geplaatst worden. Een soort marktplaats dus, maar dan voor hulp, klusjes en ondersteuning.

In de Noordkop willen we dat iedereen mee kan blijven doen, en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en leven. Daar is soms hulp voor nodig. Als de gemeente en je eigen netwerk die hulp niet of niet voldoende kunnen bieden, geeft de website je de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar een vrijwilliger of een vangnet van vrijwilligers. Belangrijk is dat je als bewoner de regie in handen houdt, en zelf de hulp kan vragen die op dat moment nodig is.

De hulpvraag en het aanbod kan structureel of incidenteel zijn, klein of groot. Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, of je eens in de zoveel tijd kan helpen met je tuin? Je wilt graag als vrijwilliger aan de slag bij een sportvereniging of bent als scholier op zoek naar een Maatschappelijke Stage? Noordkopvoorelkaar.nl is er voor jou! Ook geeft de website informatie over vrijwilligerswerk en biedt het je de mogelijkheid om cursussen en bijeenkomsten aan te kondigen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een EHBO-cursus of een voorlichting over dementie.